fbpx

Πάμε να μάθουμε αλήθειες!

Φίλτρα νερού

Τι είναι αλήθεια και τι όχι;

line

Ο κόσμος θεωρεί ότι όσο μεγαλύτερο ή ακριβότερο είναι ένα σύστημα φίλτρανσης νερού, τόσο καλύτερα λειτουργεί και τόσο καλύτερη δουλειά κάνει.

Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι λανθασμένες απόψεις που έχουμε γύρω από τα φίλτρα νερού δημιουργούνται από ελλιπή πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση.

Ας πάρουμε για παράδειγμα, το θέμα των micron. Βεβαίως και παίζουν ρόλο. Όσο λιγότερα, τόσο περισσότερες ουσίες μικρότερου μεγέθους κατακρατά το φίλτρο νερού. Φανταστείτε ένα δίχτυ που κρατάει μικρότερα ή μεγαλύτερα ψάρια.

Προσέξτε όμως! Τα micron σε ένα φίλτρο νερού παίζουν ρόλο αλλά μόνο μερικώς. Γιατί; Γιατί ουσίες όπως το χλώριο ή οργανικές ενώσεις όπως φυτοφάρμακα ή παρασιτοκτόνα, δεν κατακρατούνται με τη λογική του διχτυού, αλλά προσροφώνται από τον άνθρακα.

Επομένως, εδώ δεν παίζουν ρόλο τα micron αλλά η ποιότητα του άνθρακα.

Να τονίσουμε εδώ ότι εμείς, ως κατασκευαστές φίλτρων νερού, γνωρίζουμε όλες τις μεθόδους επεξεργασίας νερού. Μπορούμε να φτάσουμε έως 0,0001 micron. Όμως θα σας προτείνουμε κάτι τέτοιο μόνο εφόσον το χρειάζεται το νερό της περιοχής σας.

Για παράδειγμα, στην Αθήνα που το νερό είναι πόσιμο και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει κάποιος φίλτρο νερού αντίστροφης όσμωσης.

Εντυπωσιακό, σωστά;

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα μας τα μοντέλα και τις λειτουργίες τους.

Προσοχή! Πολλοί καταναλωτές έχουν την εντύπωση ότι χρειάζονται φίλτρο νερού λόγω των αλάτων που παρατηρούν στη βρύση ή στον βραστήρα (ένα λευκό αποκρουστικό ίζημα που σχηματίζεται κατά τη χρήση).

Το γλυφό ή σκληρό νερό προκύπτει από τα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου, τα οποία δεν έχουν καμία βλαβερή επίπτωση στην υγεία μας. Απλά όταν βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις, τότε δεν μας αρέσει η γεύση του νερού, όπως επίσης δεν βράζουν εύκολα τα όσπρια ή δεν πιάνει το σαπούνι κλπ…

Πότε χρειαζόμαστε αντίστροφη όσμωση;

Εάν το νερό:

  • είναι αρκετά γλυφό ή σκληρό

  • περιέχει βλαβερά άλατα και ιόντα όπως τα νιτρώδη, τα νιτρικά ή τα χλωριούχα

  • περιέχει βαρέα μέταλλα όπως χρώμιο, αρσενικό, σίδηρο, μαγγάνιο κ.ά. σε υψηλές συγκεντρώσεις (κοντά στα όρια).

Να τονίσουμε ότι όλα τα μοντέλα αντίστροφης ώσμωσης Alarco διαθέτουν σύστημα ρύθμισης σκληρότητας του νερού, χειροκίνητο ή αυτόματο. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται στο εξερχόμενο νερό όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και τα καλά άλατα (όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο).

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η ποιότητα του νερού αποτελεί ένα από τα βασικότερα ζητήματα του 21ου αιώνα και αφορά όλους μας.

Οι ρύποι και τα βιομηχανικά χημικά είναι οι μεγαλύτερες απειλές. Δυστυχώς, επηρεάζουν όχι μόνο το νερό αλλά και την υγεία των ανθρώπων και του οικοσυστήματος.

Ας παραδεχτούμε την αλήθεια: 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούνε χωρίς την παραμικρή μορφή υγιεινής!

Γιατί λοιπόν να γυρίσουμε την πλάτη, όταν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό με τον πιο απλό τρόπο;

Μπορούμε να προσφέρουμε σε εμάς και την οικογένειά μας την απαραίτητα φροντίδα και προστασία με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι τα φίλτρα νερού.

Δίπλα σε κάθε οικογένεια με την κατάλληλη ΛΥΣΗ

Ο όμιλος Alarco είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φίλτρων νερού οικιακής χρήσης στην Ελλάδα, εδώ και 32 χρόνια. Διατηρεί μία πολυετή συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Όλα μας τα προϊόντα περνούν από τεστ αντοχής και βεβαιώνονται ως προς την απόδοσή τους.

Μετρώντας την τρίτη δεκαετία επιτυχούς δραστηριότητας στον τομέα των φίλτρων νερού, έχουμε δομήσει μια νέα αναπτυξιακή πολιτική. Η εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί το τελευταίο εγχείρημά μας. Μέχρι στιγμής αριθμούμε συνεργάτες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Συνεργαζόμαστε με πολλές ειδικότητες, από τεχνικούς ανά περιοχή μέχρι και αντιπροσώπους στα πλαίσια χονδρικής και λιανικής.

Η φιλοσοφία μας ήταν, είναι και θα είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στόχος μας είναι η ικανοποίηση των αναγκών κάθε ενδιαφερόμενου και του νερού κάθε περιοχής. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο after sales service και είμαστε πάντα δίπλα στον πελάτη. 

Η Studiolife Home ΙΚΕ είναι ο κεντρικός διανομέας του ομίλου Alarco. Προτεραιότητά της είναι η ποιοτική διαχείριση των πωλήσεων και των καταναλωτών μας. Από τότε που ξεκινήσαμε τη συνεργασία με ξένους αντιπροσώπους, εκπαιδεύουμε συνεργάτες σε κάθε τομέα. Η εύρεση πελατολογίου, η διάθεση των φίλτρων νερού και η διατήρηση μιας σχέσης σεβασμού κι εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο μερών αποτελούν τα βασικά θεμέλια που της εκπαίδευσης που παρέχουμε.

Έχετε περαιτέρω απορίες; Ρωτήστε μας ό,τι θέλετε!

Scroll to Top
× How can I help you?